Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Monday, November 26, 2012

Tips Melawat Cameron Highlands: Kedai Gambar dan Kamera


Catatan yang baru sahaja saya kongsikan sebelum ini berkenaan aktiviti mengambil gambar di Cameron Highlands dan saya memahami kadangkala ada yang terlupa dan alpa membawa perkakasan kamera anda terutamanya pengecas bateri.


Maka terpaksalah anda membeli pengecas bateri yang baru di sini untuk membolehkan anda merakamkan gambar ketika melancong di sini. 

Mungkin ada yang akan tercari-cari di mana kedai kamera yang boleh anda kunjungi untuk keperluan terdesak ini.

Kalau ada berada di Brinchang, hanya terdapat sebuah kedai menjual peralatan dan mencuci gambar iaitu Kedai Foto Tridi yang terletak berdekatan dengan Pasaraya Jimat.

Manakala kalau anda berada di Tanah Rata terdapat 3 buah kedai yang berkaitan dengan kamera ini iaitu yang pertama Carina Photo yang terletak bersebelahan dengan Agro Bank di Persiaran Camilia 3 yang membawa jenama Kedai Kodak. 

Jika anda tidak kisah dengan jenama, Jenama Fuji ataupun sebenarnya terdapat banyak pilihan yang lain juga boleh anda perolehi dengan mengunjungi Kedai Foto Tridi yang terletak bersebelahan dengan Bank Simpanan Nasional (BSN). 

Manakala terdapat sebuah lagi kedai gambar di Tanah Rata iaitu bersebelahan dengan Hong Kong Shanghai Bank atau HSBC tetapi saya sudah terlupa nama kedainya. Kalau tak silap saya berjenamakan Konica. Tetapi kedai ini cukup mengelirukan ramai orang kerana kedai ini bukan semata kedai gambar tetapi juga kedai pakaian, kasut dan juga peralatan lain. Dahulu asalnya kedai gambar tetapi kini di pelbagaikan.

Cuma untuk mendapatkan peralatan gantian yang mungkin diperlukan jenama kamera anda belum pasti terdapat di sini. Apapun tidak salah untuk bertanya, mana tahu ada rezeki anda...

Kalau tidak beli sahaja kamera yang baharu... asalkan dapat merakamkan gambar di sini...

No comments:

CATATAN TERKINI DI MRKUMAI.BLOGSPOT.COM::

get this widget here

KOLEKSI CATATAN: