Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Hubungi kami

Jika anda mempunyai sebarang cadangan, komen, aduan, pandangan, pertanyaan, pembetulan maklumat, perkongsian maklumat atau apa-apa sahaja bolehlah menghubungi saya di email:
 
 
atau anda boleh singgah di laman FB kami di
 
 
 
Saya akan cuba untuk membantu dan memberikan reaksi kepada anda sebaik mungkin.
 
Saya ingin mengucapkan terima kasih di atas kunjungan anda ke laman mrkumai ini.

10 comments:

Anonymous said...

apakah kelebihan akar dan batang teh cameron ?

Sham @ Kumai @ KG @ Jack said...

memang tidak pernah terfikirkan kelebihan dua bahagian teh ini kerana selalunya hanya daun dan pucuk teh yang menjadi tumpuan ..

mungkin ada pembaca yang lain boleh berkongsi tips..

Anonymous said...

Salam, boleh saya tahu apa name nursery yang ade banyak spesis periuk kera tu? Terima kasih

jejakazman said...

blog yg bagus banyak info....boleh join tak klau ada plan nak panjat gunung...maklumlah kat saya ...harap2 boleh join....

Anonymous said...

hye mrkumai.. blog saudara sgt byk info berguna dan bermanfaat. sy dr singapura bercadang untuk bercuti melihat keindahan cameron highland pd hujung minggu ini. boleh saya tahu mCm mn keadaan cuaca di sana.. hujan x 2 3 hri ni?

mazlin abu hasan said...

Ada tak kebun brokoli kat sane ? kami nk pgi sne hari sabtu ni . saya pon budak kumai juga . no rumah 509 anak pak hasan . kat mardi tuh boleh masuk ke org luar ?

skbatangkali said...

hello. Mr. Kumai..musim anggur masih ada ke jika lawatan sekolah pada 31 mac 2018?

skbatangkali said...

hello. Mr. Kumai..musim anggur masih ada ke jika lawatan sekolah pada 31 mac 2018?

baniza Shariff said...

Saya nak ty.. org on wheelchair boleh ke lawat ladang anggur saudara

Nadia dameow said...

Asalamualaikum En Kumai,
Saya mengetahui tuan melalui blog tuan. Dengan pengalaman dan pengetahuan yang ada pada tuan, saya yakin tuan boleh membantu saya.

Memperkenalkan diri, saya Nadia Damia Binti Dzulkifle pelajar dari UiTM Lendu Melaka, mengikuti kursus Sarjana Muda Seni Lukis dan Senireka. Saya telah diberi tugasan oleh pensyarah saya untuk membuat sesi fotografi di sebuah perkampungan orang asli.

Oleh itu saya telah memilih penempatan orang asli di Cameron Highland sebagai lokasi pengambaran saya. Saya perlu menghantar kertas kerja saya ini kepada pensyarah saya pada 6hb Jun 2018. Saya dan sahabat saya bercadang untuk bermalam di Cameron pada 26hb Mei 2018 dan pulang pada 27hb Mei 2018.

Walaupun agak mencabar kerana perlu membuat tugasan ini dibulan puasa, saya yakin tugasan akan lebih mudah jikamendapat tips berguna daripada En. Kumai.
Untuk tujuan ini saya berbesar hati jika Encik Kumai dapat memberi maklumat bagi beberapa perkara seperti berikut:
1. Antara perkampungan orang asli di Ringlet, dan Sg Ruil, yang manakah sedikit sebanyak masih mengekalkan kehidupan tradisi conthnya di segi berpakaian, cara hidup dan aktiviti harian?
(Contoh gambar disertakan).

2. Dengan siapa saya perlu berjumpa dikampung yang dicadangkan sebelum saya boleh teruskan dengan tugasan saya. Perlukah mendapat permit ataukelulusana terlebih dahulu?

3. Tempat penginapan terdekat dengan perkampungan orang asli yang boleh disewa.

4. Adakah kenderaan biasa memadai untuk sampai ke perkampungan tersebut?

5. Apakah pantang larang adat yang perlu dipatuhi?

6. Perlu jumpa Tok Batin dahulu dan adakah orang yang boleh bawa ke lokasi pengambaran yang sesuai.

7. Berapakah bayaran / jenis buah tangan yang perlu saya sediakan?

Sekian, semuga mendapat maklumbalas segera dari tuan.
Terima kasih dan selamat menunaikan ibadah puasa dan tarawih.

(gambar saya dah email ke email tuan)

CATATAN TERKINI DI MRKUMAI.BLOGSPOT.COM::

get this widget here

KOLEKSI CATATAN: