TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Monday, May 22, 2017

Senarai Pasar Malam di Cameron Highlands

Saya ada menerima satu pertanyaan pembaca mengenai jadual pasar malam dibuka di Cameron Highlands.

Katanya, mak ayahnya hendak ke Cameron Highlands untuk berbulan madu dalam minggu depan.

Namun hari yang dipilih bukan hujung minggu. Dan soalannya adakah ada pasar malam di lokasi lain selain Pasar Malam Cameron Highlands untuk dikunjungi oleh ibu bapanya kelak?

Perubahan : Pasar Malam Brinchang dipindahkan ke Golden Hill manakala Pasar Pagi Tanah Rata berlanjutan ke waktu petang dan malam. Pasar Malam Tanah Rata pada malam Sabtu juga dah tiada sejak 4 tahun lepas. 

Saya jelaskan begini:
1. Pasar Malam Cameron Highlands pada Jumaat dan Sabtu adalah pasar malam utama untuk pelancong di mana produk perlancongan adalah menjadi keutamaan jualan,
2. Manakala pasar malam di hari dan lokasi yang lain memang ada namun lebih kepada penduduk tempatan mendapatkan bekalan bahan basah seperti ikan dan sayuran yang lain.

Jadi..
3. Kalau anda ke Pasar Malam Cameron Highlands tiada jualan bahan basah ikan daging atau ayam kecuali sayuran sahaja sebab pelancong yang diutamakan.
4. Kalau anda ke pasar malam di pekan kecil yang lain  pula tiada produk perlancongan yang boleh dibeli.

Harap membantu mak ayah pembaca yang bertanya untuk perancangan berbulan madu mereka nanti.

Untuk ke PASAR MALAM CAMERON HIGHLANDS yang popular bagi pelancong, ianya hanya dibuka hari Jumaat dan Sabtu di minggu biasa dan setiap malam bagi setiap hari cuti persekolahan Malaysia.

Untuk ke sana sila klik Catatan  PANDUAN KE PASAR MALAM CAMERON HIGHLANDS.

Jika anda masih mencari apartment percutian di Cameron Highlands, tinjau-tinjaulah ZAHRA HOMESTAY . Klik untuk perincian dan gambar-gambar apartment percutian ini.

Sent from my S7edge smartphone

No comments:

KOLEKSI CATATAN:

My Photo Collection @ Shutterstock