Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Friday, November 30, 2012

Tips Melawat Cameron Highlands: Sri Juliana Chalet

Catatan berikutnya adalah mengenai Sri Juliana Chalet yang terletak di Jalan Sultan Abu Bakar, Brinchang. Chalet ini sebenarnya sudah lama saya lihat dan teringin sebenarnya untuk singgah setiap kali saya melalui jalan ini ataupun ke Pekan Brinchang.


Namun niat tersebut tidak kesampaian kerana tidak mempunyai urusan yang berkaitan di sini. Maka saya tidak membuat catatan mengenainya biarpun ada yang bertanya pendapat untuk menginap.

Sudah menjadi ketetapan kepada saya hanya menulis dengan pengalaman sendiri samada berkunjung atau menginap di sesuatu tempat sebelum saya kongsikan di sini.

Cuma untuk chalet ini saya berkesempatan singgah sebentar sambil meninjau kemudahan yang disediakan semalam selepas hampir 6 tahun sejak hari pertama saya sekadar melihat dari luar. 

Jom kita lihat apa yang ada di sini. 

Saya bertemu dengan Shah, penjaga kaunter di chalet ini sambil bersembang-sembang kemudahan yang disediakan. Katanya terdapat 5 jenis penginapan yang ditawarkan. 


Pertama Standard Room yang boleh mengisi 2 orang dewasa tanpa katil tambahan. Harganya sekitar RM 100-160 mengikut musim seperti off season, Low Season dan Peak Season. 

Keduanya Deluxe Room yang boleh mengisi 3 orang dewasa dengan dibenarkan untuk menambah 1 katil tambahan bermula dari harga RM 120.00 hingga RM 200.00 semalam. 


Ketiganya Quad Room untuk keluarga yang bileh mengisi 4 orang dewasa dengan boleh menambah 1 katil tambahan bermula dengan harga RM 260.00- RM 360 semalam.

Juga terdapat Family Suite Room yang boleh mengisi 7 orang dewasa beserta 1 katil tambahan. Harga yang ditawarkan bermula RM280- RM 380.

Setiap katil tambahan berharga RM 35. Anda boleh meminta bilik bersambung jika datang berkeluarga.

Pakej ini ditawarkan tanpa sarapan pagi namun tidak menjadi masalah kerana kedai makan di bandar Brinchang berdekatan sahaja. 

Bagi rombongan sekolah, pakej istimewa berasaskan perkongsian bilik berharga RM 28 seorang beserta sarapan pagi.Itu pakej yang ditawarkan. Saya sempat diberi peluang untuk meninjau kemudahan yang contoh bilik Deluxe Room yang bagi saya cukup selesa. 

Susun atur chalet ini adalah amat menarik kerana diambil ilham dari susun atur rumah panjang yang terdapat Bornea di mana kaki limanya adalah bersambung di setiap anjung  bilik.


Ruang kaki lima di jadikan tempat bersantai dengan kemudahan kerusi dan meja untuk berehat dan menjamu selera. 

Kemudahan di blok bersebelahannya dengan laman yang luas untuk aktiviti BBQ ataupun sukaneka kecil yang ringkas. Anda juga boleh menempah perkhidmatan katering dan BBQ dari mereka jika inginkan aktiviti yang sedemikian.


Menariknya di sini adalah pemandangan di hadapannya yang jelas memperlihatkan bandar Brinchang dan lebih istimewanya dibahagian bawah adalah kebun sayur yang bertingkat- tingkat yang amat menarik untuk dilihat dan jika kena pada musim pengeluaran tentunya lebih menarik. 
Ruang letak keretanya luas dan selesa untuk membawa ahli keluarga usia emas dan kanak-kanak.

Selain itu juga Sri Juliana Chalet mempunyai unit Villa yang terletak di bahagian bawah yang baru dibuka untuk sewaan keluarga. Memang cantik dan menarik villa ini. Namun saya tidak berkesempatan untuk memasukinya. Cuma difahamkan harganya bermula RM 550 hingga RM 750 . Klik SINI.

Yang paling utama, Sri Juliana Chalet ini dimiliki dan diuruskan oleh pengusaha bumiputera.
Untuk lebih lanjut, apaka kata anda klik untuk laman web mereka di SINI atau boleh menghubungi mereka di talian 054914461, talian FAX 054911461 dan bagi yang ingin memasukkan alamat ke dalam unit GPS anda boleh menggunakan alamat Sri Juliana Chalet, Jalan Sultan Abu Bakar, 39100 Brinchang , Cameron Highlands. 

Lokasi di pinggir bandar Brinchang yang mempunyai pemandangan yang menarik... Kalau anda sudah mempunyai pengalaman di sini, apakata anda kongsikan pengalaman anda mengenainya di ruangan ulasan. 

No comments:

CATATAN TERKINI DI MRKUMAI.BLOGSPOT.COM::

get this widget here

KOLEKSI CATATAN: