TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Thursday, August 27, 2015

Merdeka!!! Bawa balik Chin Peng menghina kami !!!

Mereka menerima sengsara dan kesan pengorbanan ketika menentang kekejaman komunis. 

Ada yang hilang kaki, tangan, mata malah lumpuh sepenuh anggota badan. Malah ada yang masih mempunyai masalah kesihatan akibat kesan tercedera ketika zaman tersebut. 


Mereka adalah diantara 2500 anggota keselamatan yang tercedera dan masih bernafas ketika ini di kala kita yang juga hidup tidak langsung mengetahui akan pengorbanan yang mereka lakukan demi keamanan negara yang kita nikmati sehingga kini. 

Itu belum lagi untuk mencari akan waris 1800 lebih anggota keselamatan yang gugur dan terkorban di medan perang dan pertempuran. Bukan seorang anak yang kehilangan ayah, bukan seorang isteri yang menjadi balu bukan seoraang dua ibu dan bapa yang kehilangan anak.

Tapi kini, seolah-olah ini hendak dilupakan. Hendak diabaikan. Hendak dipinggirkan perasaan dan hati mereka ini bilamana ada cadangan dari pihak yang tertentu yang mahu membawa ketua Komunis, Chin Peng untuk balik semula ke Malaysia, bumi yang pernah diperangi dan rakyat yang pernah dizalimi oleh pasukan komunis pimpinannya. 

Pelbagai helah dan alasan digunakan untuk menghalalkan usaha ini khasnya orang-orang politik sebangsa dengan Chin Peng. 

Walaupun kini Chin Peng telah mati, mereka amsih berusaha membawa masuk abunya untuk disemadikan di bumi Malaysia....

Aoakah kata salah seorang perajurit kita yang tercedera sehingga kehilangan sebelah kakinya ketika memerangi komunis ...
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

No comments:

KOLEKSI CATATAN:

My Photo Collection @ Shutterstock