Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Wednesday, December 21, 2016

Cuti panjang Krismas 2016 di Cameron Highlands

Minggu ni berpontensi sebagai minggu yang sesak teruk dan padat dengan pelancong ke Cameron Highlands.

Yang datang melancong... pesanan ikhlas:


1. Cari penginapan dahulu sebelum naik. Jangan berharap ada penginapan dengan mudah di sini. Jangan berharap harga bawah 100 semalam untuk 3 bilik apartment samada tempahan online apatah lagi walk in. Dan paling penting jangan minta saya carikan.



2. Rancang perjalanan anda sebaik mungkin. Jangan buang masa nak ulang ke tempat lawatan padahal sudah melaluinya sebelum itu. Rancang kawasan lawatan anda ikut jalan yang dilalui bukan nak ke situ sini. Anda akan buang masa yang banyak jika tiada merancang dengan baik.



3. Pastikan kereta anda tip top.. jangan pandang rendah jalan berliku di sini dan sesak di laluan mendaki. Dan jangan terperanjat harga baiki kereta di cameron highlands.



4. Rancang belanjawan anda. Nak sekolah dah lepas tu... jangan kerana nak enjoy, minggu depan upload kat facebook kata kerajaan zalim yuran itu ini seratus lebih..... tapi masa melancong ke Cameron Highlands seminggu sebelum tu sampai belanja dekat sepuluh ribu lebih... small matters...



5. Jaga keharmonian setempat. Jangan buat bising lewat malam. Jangan buang sampah bawah kereta. Jangan ambik parking kereta orang. Jangan potong barisan. Jangan buat peranagai ala ketua samseng kampung dusun.


Selamat melancong di cuti panjang Krismas.

Orang Cameron ... jom turun... sakit hati wooo ..

No comments:

10 CATATAN TERKINI:

KOLEKSI CATATAN: