Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

Buat Carian Pantas seperti tempat makan, tips bercuti, strawberry dan sebagainya di sini:

Sunday, September 27, 2015

Jerebu di Cameron Highlands

Cameron Highlands tidak dapat lari dari masalah jerebu yang sedang melanda negara ketika ini.

Sejak semalam kesannya jelas kelihatan dan harapan untuk menganggapnya kabus ‎sekadar harapan palsu kerana berbau asap.

Jadi jangan anda pelik pulak kenapa Cameron Highlands jugak jerebu kerana kami pun bukan istimewa sangat sehingga tiada musibah boleh melanda.

Gambar dari rakan whatsaap diambil di Bertam Valley pada pukul 9 pagi

Jadi ‎jika anda nak bercuti di sini silakan jika tidak kisah dengan jerebu dan jika untuk menunda kunjungan anda juga tidak kisah.

Pilih sihat dalam kehidupan...

Tambahan : Petang tadi, Kementerian Pelajaran telah memaklumkan sekolah di Negeri Pahang ditutup pada hari Isnin 28 September 2015 kerana jerebu makin tebal.

Update 7 October 2016: keadaan jerebu di Cameron Highlands hanya agak teruk pada hari ahad lepas sahaja manakala mulai isnin sehingga hari ini keadaan jerebu bertambah baik malah hampir tiada pada pagi ini dan kabus mulai kembali dengan hujan lebat di waktu malam di sini.

Update 9 Oktober 2015 ; Cuaca terang pagi ini tanpa jerebu. Esok akan berlangsung Hari Sukan Negara peringkat Daerah di Tanah Rata.. seperti dijadualkan... 

Update 19 Oktober 2015: Saya telah membuat satu album dalam Facebook mrkumai.blogspot untuk update suasana jerebu di Cameron Highlands . Anda boleh merujuk ke facebook saya dengan menjadi rakan Facebook mrkumai.blogspot.

Juga terdapat beberapa catatan update mengenai Jerebu di Cameron Highlands. 

Semoga ianya membantu anda ...


Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

2 comments:

Super Nia Hana said...

ya allah.. saya nak pegi weekend ni.kunun nak larijerebu di kl yg dah kuning ni
harap sgt dah ok and tak mudaratkan anak anak

Jalal boy said...

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Satu perkonsian menarik mengenai Jerebu. Jemput ke blog saya Jalalboy mengenai Tindakan Semasa Jerebu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...