Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Sunday, April 30, 2017

Kes penipuan scammer homestay .. Affandi...lagi sekali...


Saya pernah kongsikan kisah penipuan homestay oleh Affandi ni dalam catatan beberapa bulan lepas. Catatan berkenaan di SINI.

Ada lagi yang terkena semalam.

Saya petik dari facebook salah seorang pengusaha apartment percutian ini yang mana ada pelanggan yang menghubunginya setelah dijanjikan apartment miliknya oleh si penipu Afandi Shahabudin ini. 

Kisah si penipu Homestay ini sebenarnya sangat popular dan anda buat carian mengenainya di laman web dan anda akan temui kisah-kisah lain. 


Hati-hati. Apa tindakan pihak berkuasa? Kenalah mangsa penipuan kongsikan.

********************************************************************************

TANDA-TANDA KORANG DAH KENA TIPU DENGAN AFFANDI
====================================

Dia ni bukan setakat homestay Cameron Highlands, Langkawi pun dia tapau. 

Bila guest call dia tutup fon pada hari check in. Mesej tak balas. 

Kalau dia balas akan ada alasan kenapa korang tak boleh check in. Guest yang contact kak Aini harini konvoi 5 buah kereta. 

Affandi si penipu ni kata homestay Prima Villa takde letrik. 

Hati-hati lah bila korang dapat rate terlalu murah dan tak masuk akal untuk peak period macam minggu ni. 

Kejadian berasingan, guest dapat offer RM200/malam untuk 3 bilik apartment hari ni! 

2 bilik ada aircon, 1 bilik xde aircon. Whatttt???? 

Pertama, rate rm200 tu hari biasa boleh la dik. Ni long weekend. Masa ni la owner nak dapat pendapatan lebih cover macam² expenses. Rate biasanya rm300 ke atas untuk apartment 3 bilik. 

Booking bilik je pun dah rm100 lebih. Lagi pulak 3 bilik apartment. Ada hall. Ada dapur. Boleh masak. 


Bab aircon, kak taktau la homestay mana yang dah sedia aircon kat cameron highlands ni. Setakat kipas tu adalah. Tu pun belum tentu semua unit ada. 

Nak sejuk buka tingkap je. Sah² natural aircon. Tak buka tingkap pun dah tarik toto tutup rapat. 

Buat Affandi, sudah² lah menipu orang. Ligat betul ye dik buat kerja peak season. Kau buat betul² ada komisyen kot daripada makan duit haram jadi darah daging. 

Belum masuk sumpah seranah orang. Kesian akak dengan kau dik.

SUMBER : Facebook.

Sent from my S7edge smartphone

No comments:

10 CATATAN TERKINI:

KOLEKSI CATATAN: