Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Monday, February 18, 2013

Ubimas dari Felda Kumai

Bercerita mengenai cerita yang bertemakan Felda Kumai, saya ingin berkongsikan mengenai produk UBIMAS yang dihasilkan oleh salah seorang Peneroka Felda Kumai ini sendiri iaitu En. Masfol bin Kasan Raji.

UBIMAS ENTERPRISE menggunakan jenama keropok MAS Food merupakan keropok Ubi Berperisa yang dihasilkan sendiri oleh beliau. Malah pengalaman beliau menghasilkan keropok ini bermula dari penanaman ubi kayu yang diusahakannya sebelum ini. 

Jika dahulu, ubi kayu yang ditanamnya dijual secara terus kepada pengusaha keropk ubi di Sepang namun beliau akhirnya memberanikan diri untuk menghasilkan terus produknya sendiri. 

Produk ini dipasarkan oleh FAMA. Malah mendapat bantuan dan khidmat nasihat daripada agensi kerajaan seperti FAMA dan MARDI serta MARA. 

Beliau dibantu oleh anaknya sendiri dalam pengurusan di kilang UBIMAS mereka yang terletak di kawasan perniagaan Felda Kumai. 


Sebenarnya saya sendiri tidak menyedari adanya produk sebegini dari Felda Kumai.Hanya pada tahun lepas, salah seorang pegawai MARDI yang saya temui di hari pengembangan mereka mengatakan beliau baharu sahaja pergi ke Felda Kumai untuk memberikan khidmat dan nasihat cara pembungkusan setelah mengetahui saya juga berasal dari Felda Kumai.

Jadi kepada anda diluar sana, jika anda menemui produk ini, belilah. 


Ianya ditanam di Felda Kumai dan diproses juga di Felda Kumai. Menjadi antara kebanggaan kami...   


TAHNIAH WAK MASFOL ... anda kebanggan warga Felda Kumai.

No comments:

CATATAN TERKINI DI MRKUMAI.BLOGSPOT.COM::

get this widget here

KOLEKSI CATATAN: