Apa kata anda klik info ini.. saya tak marah ...

Gambar terkini di Facebook mrkumai.blogspot.com

TAIP KATA KUNCI CARIAN ANDA DI SINI:

Thursday, March 9, 2017

Berkhemah di Tapak Perkhemahan Sungai Pauh

Dah lama tak datang berkhemah di sini. Sejak ditutup sementara musim tengkujuh, tapak perkhemahan ini mulai dibuka semula untuk aktiviti perkhemahan baik untuk berkumpulan ataupun individu seperti saya.


Terdapat sebuah surau baharu yang dibina dan lebih selesa.

Kelebihan berkhemah di sini adalah kemudahan yang baik seperti tandas, surau, bekalan air, elektrik dan juga dekat sahaja dengan bandar.

Juga alur airnya yang kecil sesuai untuk kanak-kanak kecil seperti keluarga saya.

Untuk mengunakan kemudahan tapak perkhemahan ini anda perlu hubungi Pejabat Hutan Daerah Cameron Highlands.


Anda juga boleh 'walk in' namun lokasi tapak untuk khemah bergantung kepada apa yang tinggal sahaja.

Macam keluarga saya ketika berkhemah di sini, kami lebih kepada santai sahaja sebab bukan terkejar waktu nak ke sana sini sebaliknya sekadar bersantai di hujung minggu.

BerBBQ di waktu malam merupakan aktiviti wajib dan saya sendiri malas  nak membuat perapan BBQ sebaliknya hanya ke Pasar Malam Cameron Highlands yang hanya 2 km jaraknya dan membeli kepak ayam, daging kambing dan sate yang masih belum dibakar di sana.


Manakal tempat membakarnya ada disediakan dalam pondok BBQ kecuali jika anda inginkan dapur BBQ yang lebih selesa perlulah membawanya sendiri.Manakala bekalan arang mudah diperolehi dari kedai runcit yang ada di sini kerana permintaan arang di sini agak kerap untuk aktiviti berBBQ di kalangan pelancong.

Yang istimewa berkhemah di sini adalah anda akan kesejukan dan ini memberikan pengalaman berbeza berbanding berkhemah di bawah sana yang sering dalam kepanasan. 


Selamat malam Cameron..

No comments:

CATATAN TERKINI DI MRKUMAI.BLOGSPOT.COM::

get this widget here

KOLEKSI CATATAN: